Страсбург, 21 ноември 2022 г. – На 15 ноември украинска ракета

...
Страсбург, 21 ноември 2022 г. – На 15 ноември украинска ракета
Коментари Харесай

Иво Христов към ЕП: Доброволната ни слепота по отношение на Киев буди тревога

Страсбург, 21 ноември 2022 г.  – „ На 15 ноември украинска ракета умъртви двама европейци, жители на Полша, за което бе упрекната Русия. Преживяхме 24 часа, в които войната можеше да подпали целия континент. Европейският парламент от години осъжда държанието на Русия по основателни мотиви. Тревога обаче буди доброволната ни слепота във връзка с управляващите в Киев. “
Това съобщи в свое изявление в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D). В Страсбург Европейският парламент организира своето постоянно съвещание. 
По думите на Христов,  Европейският съюз безрезервно поддържа Украйна, с което легитимира дезинформации, провокации и злоупотреби с доверие от страна на Киев.
„ С държанието си разрешаваме европейските институции да бъдат инструментализирани в един боен спор, който може да взриви личния ни дом “, сподели още българският евродепутат. 
„ Мълчахме, когато бе обстрелвана атомната централа в Запорожие. Мълчим и в този момент, когато с изказванията си за произхода на ракетите украинските управляващи де факто режисираха мотив за въвличането на Съюза в спора посредством механизмите на НАТО “, счита Христов. 
Европейската комисия би трябвало да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна самодейност, която девет месеца жителите на Европа на вятъра чакат. “
За контакт с Групата   на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР